onsdag 8 februari 2012

Platser på Hikikomori samt fördelningen tjejer-killar

På Hikikomori är det sagt att vi kan ha 20 inskrivna samtidigt. I och med den nya projektplanen som egentligen börjar gälla den 1/4 2012, men som vi till stora delar redan börjat arbeta efter, ska vi förutom dessa 20 inskrivna även kunna ha upp till 5 personer på sk utslussningsplatser. Detta gäller personer som kommit långt i sin planering men som vi ändå vill fortsätta följa upp ett tag till.

Just nu har vi 21 inskrivna och ett antal personer på väg in. Senaste veckan har vi fått in flera anmälningar om nya ärenden till Hikikomori. Dels beror det på artikeln om oss i Uppsalatidningen förra veckan där flera föräldrar (och även en och annan ung vuxen) känt igen sina egna barn och hört av sig till oss dels kan det bero på seminariet som vi hade förra veckan. Redan innan detta hade vi personer på väg in. Tyvärr är det ju så att även om vi kan flytta några av våra inskrivna till utslussningsplatser så har det nu uppstått en lite kö till oss, något vi inte haft tidigare. Men fortsätt höra av er ändå. Ofta kan man börja någon annanstans, tex socialtjänsten eller allmänpsykiatrins unga vuxna-mottagning, och komma till oss i ett senare skede.

Fördelningen pojkar-flickor var en fråga som kom upp efter vårt seminarium. I Japan är det ju så att en stor del av Hikikomorierna är pojkar. Detta beror till stor del på den press som läggs på den äldsta pojken i de flesta familjer, sedan finns också i Japan en ganska speciell bindning mellan mammorna i familjen och äldsta sonen.
Men i vårt projekt ser fördelningen ut så här just nu: 10 killar, 11 tjejer.
Alltså en ganska jämn fördelning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar